Preskočiť na hlavný obsah

Koronavojna - 2. časť

Keď vidím, ako poniektorí Slováci nosia okrem masky aj plastový chránič, "ala tlmočník do posunkovej reči", začínam chápať nedávny prejav pani Zuzany z prezidentského paláca, v ktorom verejne propagovala návštevy u našich psychiatrov. Srandičky v "Čase Korona" bokom: opatrenia proti Koronavírusu a občianska poslušnosť začínajú občas naberať naozaj zaujímavý charakter. Asi preto pripomínajú psiu poslušnosť. Naproti tomu, existujú časti sveta, kde sa Koronavírus nešíri, ale finančne kolabujú tiež. Prečo?



Kdesi na nete som zahliadla infošku, že slovenskí novinári sa po nástupe Matovičovej vlády sťažovali na príliš časté tlačovky politikov. Nuž, v tomto sme zase „svetoví“ : unaviť - unudiť novinárov sa len tak niekomu nepodarí, a to hocikde na svete. Skôr opak je štandardom – novinári sa sťažujú na prílišnú informačnú skúposť politikov a veľa práce. Stále však platí to staré, overené: za všetkým politickým dianím hľadaj niečo iné - vo svete politiky historicky platí pravidlo, že všetko je inak a aj to inak, je ešte inak. Na Slovensku, v tejto neogubernií niekoho, s neustále sa meniacim majoritným vplyvom hlavného kolonizátora (raz je to Brusel, inokedy Washington a v poslednom čase stále nesporadickejšie Tel Aviv), sme sa so zahmlievaním podstatných tém dopracovali naozaj ďaleko - až tak ďaleko, že sme podstatné témy začali považovať za nedôležité. Skúsim to na príklade vysvetliť inak: v Mexiku to robia politici a lobisti veľmi jednoducho. Namiesto podstatných tém sú každé ráno, takmer  v každých novinách na prvých stránkach zobrazené vraždy kartelov alebo krvavé prestrelky policajtov s obyvateľstvom, prípadne únosy, či rabovania, pričom škála farieb krvi je naozaj pestrá. Ale to, že značná časť Mexičanov stále nevie písať či čítať, že v Mexiku je oproti svetovému štandardu iba troj-percentný počet knižníc, či to, že ceny niektorých mexických, hlavne privátnych nemocníc dosahujú ceny porovnateľné s cenami v Spojených štátoch, pričom min. mzda obyvateľstva je 300-násobne nižšia, nerieši nikto a Mexičania si nato zvykli natoľko, že im to ani nepríde čudné. Im nepríde čudné už ani to, že majorita civilizovaného sveta má funkčné sociálne, či zdravotné poistenie a nemusí platiť v prípade zdravotných komplikácii nekresťanské peniaze. Hlavné je, že sa Mexičania dočítajú každé ráno o tom, kde a koho zabili kartely. Ešte, že tie kartely v Mexiku majú, inak by asi začali Mexičania zomierať na následky nudy – nepochybne viac, ako na následky Koronavírusu. Samozrejme až potom, keď skončí mediálne šialenstvo z jeho prítomnosti, pretože stránky novín, dnes plní táto, mimochodom zástupnícka téma – tá najzástupníckejšia. A presne takou sa stala aj na Slovensku. Téma Corona je až natoľko zástupnícka, že už to nebaví ani tých najúplatnejších novinárov. Asi preto ten nezáujem o Matovičove tlačovky (skôr plačovky).
Nikto si na Slovensku akosi neuvedomuje, že Sociálne poistenie ako také neplní svoj najsvätejší účel – pomáhať v čase sociálnej krízy obyvateľstvu. Je zarážajúce, že si to neuvedomujeme, pretože táto štátna garancia obyvateľstvu, má svoj hlavný účel už v názve – je to predsa Sociálne poistenie. 
Kto z vás Slovákov, videl v čase Koronavírusu, ktorý považuje slovenská vláda za obrovský problém, jediné poistné plnenie vám prináležiace zo Sociálneho poistenia, súvisiace so sociálnou krízou, ktorá je prítomnosťou Koronavírusu spôsobená? Dostali ste od štátu v čase obrovskej krízy nejaké peniaze? A ja sa teraz nepýtam na (mimochodom smiešne) kompenzácie, pretože kompenzácie, nie sú poistným plnením. Pýtam sa na funkčnosť sociálneho poistenia, v čase najväčšej sociálnej krízy, od 2. svetovej vojny.
Celý život platíte sociálne poistenie. Keď sa omeškáte, zrátajú vám to aj s úrokmi ..., ale, čo ste dostali od štátu dnes, v čase, kedy je na plnenie od štátu cez sociálne poistenie, ten najvhodnejší čas? To naozaj na Slovensku občanov nezaujíma, že v čase, kedy vám chcú pološialení politici vypnúť štát a zbaviť vás tak aj posledných šancí na plnenie garancií, nedostávate nič a namiesto toho, aby všetky noviny (ktoré mimochodom žijú hlavne z príspevkov občanov), boli plné kritiky na túto tému, informujú o tom, koľko mŕtvych, Koronavírus zabil kade tade po svete. Sme v tom informačnom embargu, spôsobenom prítomnosťou Koronavírusu iní, ako Mexičania?
Následky finančného výpadku spôsobeného Koronavírusom, bude Slovensko pociťovať niekoľko rokov, ak nie celé desaťročie, pretože pôžičky, ktoré si bude musieť vláda vziať, aby udržala Slovensko v istých štandardoch, budú „mastné“. A zaplatíte to opäť vy - Slováci. Tak prečo si teraz nepýtať od štátu niečo, čo vám právom patrí?
Vaše médiá Vás nechali v štichu, drahá Slovač, pretože sú to práve médiá, ktoré majú búšiť do vlády Igora Matoviča, aby sfunkčnil sociálne poistenie, keď to Fico doteraz neurobil. Či, mýlim sa - stalo sa na Slovensku evidentným, že poplatné médiá, ťahajúce peniaze aj od vás, búšili doteraz iba do tých vlád, do ktorých si búšenie niekto z kolonizátorov draho zaplatil? Tak načo posielate médiám peniaze, keď vás nezastupujú aj v zástupníckych témach a platí ich niekto zo zahraničia? Ktorému Slovákovi pomôže zástupnícka informácia, že napr. v Španielsku zomrelo veľa ľudí alebo to, že Matovič sa vyzúva na tlačovkách?


Ja samozrejme v žiadnom prípade nepodceňujem pandemickú nebezpečnosť Koronavírusu, ale pozrite sa na zákulisie mediálneho polo-šialenstva, ktoré bolo prítomnosťou Koronavírusu spustené. To je predsa oveľa, oveľa smrteľnejšie, ako pandémia sama. Ľudia po svete začínajú zomierať na chudobu spôsobenú následkami mediálnej šialenosti. Toto šialenstvo utápa napr. regióny Latinskej Ameriky, ktoré žili z turizmu. Ale nie len tie. Ľudia stratili prácu v majoritnom percente na veľa miestach na svete, trpia na nedostatok jedla, pričom postihnuté sú aj tie regióny sveta, ktoré sa pandémie vyhli a vírus nešíria. Ide teda bezpochyby o mediálne šialenstvo kolosálnych rozmerov, ktoré zapríčiňuje kolabs tohoto sveta aj tam, kde pandémia nie je. A nikto nevie, ako to celé skočí, pretože následky pandémie sa časovo predpokladajú do konca roku 2021. Ale o tom už nepíše takmer nikto. Naopak. Tam kde Koronavírus takmer nebol, sa zrazu náhle objavil... Dokonca sa objavil v takom objeme nakazených, že sa odborníci nestačia čudovať, ako to je možné – napr. v Moskve. Náhoda, že slovenskí novinári nehľadajú aj takéto témy? Nemyslím. Hlavne keď si uvedomím, akí sú slovenskí novinári unudení z Matovičovych tlačoviek. Pokračovanie onedlho. 

Komentáre

  1. Hovorí sa, že očkovanie je agenda Sorosa a globalistov. Kto nebude očkovaný - nebude cestovať, nebude mať účet v banke, nedostane zamestnanie - bude slobodný. Ostatní budú očkovaní a sledovaní otroci. Ešte ako konšpirácia sa javí, že Covid-19 bol vymyslený, aby potom očkovacou látkou mohli pozmeniť v ľuďoch sekvencie DNA tak, aby prijímali rozhodnutia z 5G sietí a nezhlukovali sa na demonštráciách, resp pokojne zomreli, aby zostali na svete len potrební otroci - 1 miliarda - a ostatní nešpinili Zem. Ekonomiku zabezpečia roboty. A Kaľavská je otrok, ktorý to cez Matoviča zabezpečí. To je ten háčik "konzília" odborníkov.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Otvorme archívy a spisy dnešnej SIS

Do riti, aj s celým ŠtB! Pardón za výraz, ale už ma to vážne nebaví počúvať. Za tých 30 rokov od revolúcie a následného odtajnenia Štb-áckych spisov, som hádam nezažila na Slovensku jediný deň, kedy by som niekoho nepočula vysloviť alebo niekde nečítala nejakú informáciu o ŠtB. Vlastne sa mi o tom ani nechce písať, lebo prítomnosť socialistickej ŠtB, jej zväzky, jej spolupracovníci, kadejakí udavači a neviem kto ešte boli od roku 1989 už toľko krát politicky a spoločensky použité, tiež zneužité, že sa s tými príbehmi dá tapetovať Slovensko. A Čechy - vlastne všetky postkomunistické krajiny, kde americko-európsky estabilišment chcel demokratické premeny samozrejme tiež. Nakoľko boli tie zmeny podporené udavačskými spismi starej ŠtB demokratické už posúďte sami, ale o to teraz nejde (to je iná téma), pretože, boli robené v duchu spoločenského dobra. Moja otázka na súčasných dejateľov, teda Matovičovú vládu je prostá, logická a pomerne jednoduchá: takmer všetci noví politici – Ma

Koronavojna – 1. časť

Nejakým, záhadným riadením osudu sa ľudstvu prihodilo, že v dnešnom svete sa dá vyargumentovať takmer všetko. Prestali sme klásť dôraz nato, či obhajoba tej, či onej veci nepostráda skutočné rácio. A nenarážam tým iba na spoločenské zmeny, ktoré so sebou prináša spoločenské šialenstvo okolo pandémie Koronavírusu, ale celkovo. Existujú totiž komunikačné techniky, ktorými sa dá naštrbiť akýkoľvek názor a následne tak obhájiť prakticky čokoľvek. Jednou, často používanou metódou, je technika presadzovania extrémistického novátorstva. V svetovej praxi sa s tým stretávame nezriedkavo pri ľudskej obhajobe extrémizmu ťažkého kalibru, napr. pri obhajobe správnosti spracovávania menštruačnej krvi na ďalšie použitie, obhajobe správnosti konzumácie materskej placenty, obhajobe potratov až do doby tesne po pôrode a podobných, spoločnosť demoralizujúcich zvráteností. Ale tieto novinky sa do spoločnosti darí presadzovať iba pomaly a s veľkým odporom konzervatívnej časti spoločnosti. Naproti tomu,