Preskočiť na hlavný obsah

Koronavojna – 1. časť


Nejakým, záhadným riadením osudu sa ľudstvu prihodilo, že v dnešnom svete sa dá vyargumentovať takmer všetko. Prestali sme klásť dôraz nato, či obhajoba tej, či onej veci nepostráda skutočné rácio. A nenarážam tým iba na spoločenské zmeny, ktoré so sebou prináša spoločenské šialenstvo okolo pandémie Koronavírusu, ale celkovo. Existujú totiž komunikačné techniky, ktorými sa dá naštrbiť akýkoľvek názor a následne tak obhájiť prakticky čokoľvek. Jednou, často používanou metódou, je technika presadzovania extrémistického novátorstva. V svetovej praxi sa s tým stretávame nezriedkavo pri ľudskej obhajobe extrémizmu ťažkého kalibru, napr. pri obhajobe správnosti spracovávania menštruačnej krvi na ďalšie použitie, obhajobe správnosti konzumácie materskej placenty, obhajobe potratov až do doby tesne po pôrode a podobných, spoločnosť demoralizujúcich zvráteností. Ale tieto novinky sa do spoločnosti darí presadzovať iba pomaly a s veľkým odporom konzervatívnej časti spoločnosti. Naproti tomu, celkové prepólovanie spoločnosti, ktoré so sebou prináša pandémia Koronavírusu, sa javí veľmi prirodzeným a bezproblémovým. Logicky, pocit ohrozenia, stavia ľudí do pozoru a sú ochotní zniesť takmer čokoľvek.
Výslednicou spoločenskej obhajoby čohokoľvek zvráteného, čo chceme z nejakého dôvodu do spoločnosti zaviesť, je viac, či menej zámerným preberaním kontroly nad myslením okolia. Ovplyvňovanie jedincov v spoločnosti však nie je jednoduchý proces, pretože tvarovanie ľudského podvedomia, je ako brúsenie diamantu - existujú stovky, tisíce rôznych tvarov, ako môže po obrúsení vyzerať a práca si vyžaduje značný stupeň sofistikovanosti. Jedna z dnešných, osvedčených manipulačných techník preberania kontroly nad ľudskými komunitami sa odborne volá Vedecký skepticizmus. Je to akási forma myslenia, ktorú používali v minulosti hlavne forézni vedci, či vyšetrovatelia. Podstata takéhoto myslenia je založená na spochybňovaní všetkého, čo nemá dostatočne vyargumentovaný význam alebo pôvod. Uvediem príklad: keď existujú pri vražde človeka fakty, ktoré, niekedy až prílišne presvedčivo vedú vyšetrovateľov k pravdepodobnosti, ako sa vražda stala, forénzní experti využijú Vedecký skepticizmus a spochybnia každý fakt, ktorý je ľudskému mysleniu blízky a môže viesť k nesprávnemu uzáveru o vražde. Chytrý páchateľ vraždy, totiž z ľudskou psychikou vyšetrovateľov dopredu kalkuluje a pri vražde nastraží veľa presvedčivých, ale v skutočnosti fiktívnych vecí, predmetov, "náhodných faktov" - dôkazov, ktoré naoko zapadajú do seba a vedú myslenie a závery vyšetrovateľov k nesprávnym uzáverom, čím je zmarené odhalenie pravdy o vražde. Vedecký skepticizmus pracuje na základe spochybnenia všetkých uzáverov, čo v konečnom dôsledku často vedie k tomu, že prvotné - často logické uzávery vyšetrovateľov sa ukážu, ako nesprávne. Ak sa však Vedecký skepticizmus používa na manipuláciu ľudí s negatívnymi následkami, ide principiálne o rovnaké zneužívanie vedy, ako napr. pri výrobe chemických zbraní a p. A holým faktom je aj to, že procesy na spoločenské zmeny, akými je napr. hybridná vojna, vedená použitím vírusov a Vedecký skepticizmus dajú podporne kombinovať.

V spoločensko-politickej praxi sa dnes Vedecký skepticizmus vyskytuje takmer všade a bol privezený s bujnejúcim, často bezbrehým neoliberalizmom a pokusmi (v praxi často veľmi úspešnými) o zmenu svetového poriadku. V princípe ide o to, že pri obhajobe zvráteností na zmenu spoločnosti, takmer vôbec neprihliadame alebo skôr zámerne prehliadame negatívne spoločenské dopady. Ale, je zbytočné ďalej túto tému a jej spoločenské dopady vysvetľovať. Treba prejsť do každodennej praxe a odprezentovať závažnosť zneužívania Vedeckého skepticizmu poukazovaním na konkrétne veci.
Predstavte si, že chcete v spoločnosti, napr. prostredníctvom soc. sietí presadiť zvrátenosť, že zalievanie kvetov roztokom menštruačnej krvi je správny a novátorský počin. Narazíte na množstvo odporcov, ktorých budete musieť, nejako „upratať.“ A, ako na to? Jednoducho: začnete verejne spochybňovať, napr. pri diskusiách na soc. sieťach, akékoľvek protichodné argumentácie a budete to robiť dovtedy, pokiaľ sa nesúhlasná časť spoločnosti neunaví natoľko, až prestane odporovať. Inými slovami: „pôjdete cez mŕtvoly“ a na dosiahnutie svojho cieľu, spochybníte akúkoľvek argumentáciu, hoc aj správnu – toto je dnes najčastejší spôsob, ako radikáli dosahujú svoje spoločenské ciele. Odborne by sa dali nazvať psychopatmi, ktorí si našli spôsob, ako víťaziť nad mentálne vyspelejšou spoločnosťou. Z pohľadu viery, by sme ich zase mohli nazvať diablami, ktorí preberajú moc nad svetom, ale to spomínam iba okrajovo, pretože pomenovanie je prvorado vecou osobnej priority, druhu alebo uhla pohľadu. Mimochodom, keď sme už pri tej viere, napadlo ma jedno z aktuálnych Matovičovych, marketingových vyjadrení, ktoré napísal v čase Veľkej noci 2020: „Koronavírusom si nesieme svoj kríž“. No, nie je pán premiér úžasný manipulátor? Ja tvrdím už roky, že je to najšikovnejší manipulátor medzi súčasnými politikmi. Iní ľudia ho za jeho šikovnosť v oblasti spoločenských manipulácii nazvali dobrým marketérom, ale, ako som písala vyššie: „pomenovanie je iba vecou druhu a uhla pohľadu“. Mimochodom, Matovič je najsofistikovanejší slovenský zneužívateľ skepticizmu na vedeckej báze, akého poznám. Tak šikovne využiť pandémiu Coronavírusu na dosahovanie svojich cieľov, ako sa to darí na Slovensku jemu, sa doteraz nepodarilo, možno okrem premiéra Babiša v Čechách, ktorého spoločnosti, zarobia na Koronavíruse miliardy, asi nikomu, z EÚ lídrov. Nech je to však akokoľvek, rozhodne som nepočula o štáte, v ktorom by občania boli tak náchylní dovoliť ruinizáciu štátu prostredníctvom Blackout-u (skôr Shotdown-u), ako tomu bolo pred pár dňami na Slovensku, keď Matovič prišiel z návrhom vypnúť štát. „Dobrý spôsob, ako si v realite overiť, kam až siaha vaša moc – kam až dokážete Slovákov vmanipulovať pán Matovič - ste v skutku šikovný manipulátor a je iba našou nevýhodou, že nemáme anti-morálne danosti s vami súperiť.“
Synteticky, cez médiá vyvolané celosvetové šialenstvo z prítomnosti Koronavírusu, ktorý je oveľa menej nebezpečný ako chrípka, je majstrovským dielom dnešných svetových lídrov. Skutočne. Nikdy som neanalyzovala šikovnejšiu spoločenskú manipuláciu, ako je spôsobená Koronavírusom. Pokračovanie onedlho.

Komentáre

  1. Hovorí sa, že očkovanie je agenda Sorosa a globalistov. Kto nebude očkovaný - nebude cestovať, nebude mať účet v banke, nedostane zamestnanie - bude slobodný. Ostatní budú očkovaní a sledovaní otroci. Ešte ako konšpirácia sa javí, že Covid-19 bol vymyslený, aby potom očkovacou látkou mohli pozmeniť v ľuďoch sekvencie DNA tak, aby prijímali rozhodnutia z 5G sietí a nezhlukovali sa na demonštráciách, resp pokojne zomreli, aby zostali na svete len potrební otroci - 1 miliarda - a ostatní nešpinili Zem. Ekonomiku zabezpečia roboty. A Kaľavská je otrok, ktorý to cez Matoviča zabezpečí. To je ten háčik "konzília" odborníkov, na ktoré sa Matovič odvoláva vo svojom mesiášskom ťažení proti Slovensku..

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Otvorme archívy a spisy dnešnej SIS

Do riti, aj s celým ŠtB! Pardón za výraz, ale už ma to vážne nebaví počúvať. Za tých 30 rokov od revolúcie a následného odtajnenia Štb-áckych spisov, som hádam nezažila na Slovensku jediný deň, kedy by som niekoho nepočula vysloviť alebo niekde nečítala nejakú informáciu o ŠtB. Vlastne sa mi o tom ani nechce písať, lebo prítomnosť socialistickej ŠtB, jej zväzky, jej spolupracovníci, kadejakí udavači a neviem kto ešte boli od roku 1989 už toľko krát politicky a spoločensky použité, tiež zneužité, že sa s tými príbehmi dá tapetovať Slovensko. A Čechy - vlastne všetky postkomunistické krajiny, kde americko-európsky estabilišment chcel demokratické premeny samozrejme tiež. Nakoľko boli tie zmeny podporené udavačskými spismi starej ŠtB demokratické už posúďte sami, ale o to teraz nejde (to je iná téma), pretože, boli robené v duchu spoločenského dobra. Moja otázka na súčasných dejateľov, teda Matovičovú vládu je prostá, logická a pomerne jednoduchá: takmer všetci noví politici – Ma
Koronavojna - 2. časť Keď vidím, ako poniektorí Slováci nosia okrem masky aj plastový chránič, "ala tlmočník do posunkovej reči", začínam chápať nedávny prejav pani Zuzany z prezidentského paláca, v ktorom verejne propagovala návštevy u našich psychiatrov. Srandičky v "Čase Korona" bokom: opatrenia proti Koronavírusu a občianska poslušnosť začínajú občas naberať naozaj zaujímavý charakter. Asi preto pripomínajú psiu poslušnosť. Naproti tomu, existujú časti sveta, kde sa Koronavírus nešíri, ale finančne kolabujú tiež. Prečo? Kdesi na nete som zahliadla infošku, že slovenskí novinári sa po nástupe Matovičovej vlády sťažovali na príliš časté tlačovky politikov. Nuž, v tomto sme zase „svetoví“ : unaviť - unudiť novinárov sa len tak niekomu nepodarí, a to hocikde na svete. Skôr opak je štandardom – novinári sa sťažujú na prílišnú informačnú skúposť politikov a veľa práce. Stále však platí to staré, overené: za všetkým politickým dianím hľadaj niečo iné -